Celientje1 » Specials » Gardena tuinproducten
Celientje1: Informatie van A tot Z

Een mooie tuin met de hulp van Gardena producten

Een mooie tuin met de hulp van Gardena producten We willen allemaal een mooie tuin hebben met in veel gevallen ook een groen gazon. Om dit goed te onderhouden is enige kennis van tuinieren noodzakelijk maar ook het juiste gereedschap. Er is veel op de markt aan handig gereedschap. Gardena heeft een uitgebreid assortiment.

De basis van de tuin

Het tuinieren begin met een goede kwaliteit van de grond. Planten wortelen alleen in vruchtbare en losse grond. Goede grond bevat veel wormen maar ook:
  • mineralen
  • zuurstof
  • water
  • organische stoffen

Het maakt verschil of we tuinieren op zandgrond of kleigrond. Zo zal kleigrond meer water vasthouden. Als we voldoende losse grond hebben met daarop een laag goede tuinaarde dan zal de tuin een lust voor het oog worden. Het is heel gemakkelijk om gebruik te maken van een tuinkalender. Deze geeft per maand aan welke werkzaamheden er verricht moeten worden en wanneer er geplant of bemest dient te worden.

Hoe onderhouden we de tuin

Bij het onderhoud van de tuin maken we een onderscheid tussen:
  • gazononderhoud
  • boom- en struikonderhoud
  • waterbeheer
  • tuinonderhoud

Voor al deze werkzaamheden biedt Gardena de juiste producten.

Gazononderhoud

Naast enige kennis over het onderhouden van een mooi gazon hebben we een grasmaaier nodig maar ook een verticuleermachine en een grastrimmer. Grasmaaiers zijn er te koop die werken op benzine of elektriciteit maar er zijn ook machines die werken op een oplaadbare accu.

Boom- en struikonderhoud

Voor het snoeien van struiken en het zagen van boomtakken zijn er scharen en zagen verkrijgbaar. Ook een buxusschaar en een heggenschaar zijn producten die heel handig zijn. Voor het zware werk kan men een kettingzaag gebruiken.

Waterbeheer

Om de planten en het gazon de juiste hoeveelheid vocht te geven zijn er slangen maar ook systemen te koop voor een volledig automatische bewatering voor het gazon of juist op die plaatsen waar de bloemen staan.

Gereedschappen voor tuinonderhoud

Er zijn diverse handige gereedschappen te koop om onkruid te verwijderen maar ook om de grond los te maken. Veel producten zijn ergonomisch zodanig ontwikkeld dat er veel minder inspanning geleverd hoeft te worden dan vroeger.
De tuin onderhoudsvriendelijk maken met boomschors en tegels

De tuin onderhoudsvriendelijk maken met boomschors en tegels

De meeste mensen willen graag een tuin hebben om te genieten van mooie bloemen en struiken. En om na gedane arbeid heerlijk in de tuin te zitten, de maaltijd te gebruiken en de kinderen te laten spele…
Struiken en bomen snoeien met hulp van Gardena gereedschap

Struiken en bomen snoeien met hulp van Gardena gereedschap

Als we een mooie tuin hebben dan is vooral het snoeien een regelmatig terugkerende bezigheid. We moeten oude en dorre takken verwijderen van bomen en struiken en we kunnen ook de vorm hiervan beïnvloe…
Gepubliceerd door Celientje1 op 28-05-2011, laatst gewijzigd op 30-08-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Gardena website
Schrijf mee!