Celientje1 » Specials » Keukenapparatuur

Keukenapparaten zijn handig in het gebruik

Keukenapparaten zijn handig in het gebruik In onze keuken kunnen we keukenapparaten aanschaffen waarmee het koken lekker gemakkelijk gaat en we in korte tijd gezonde en lekkere maaltijden op tafel kunnen brengen.Soepen en sauzen maar ook brood en gebak zijn handig zelf te bereiden als je over de juiste apparatuur beschikt.

De foodprocessor

Een foodprocessor is erg handig om te mixen, deeg te maken, groenten te snijden, kaas te raspen en noten fijn te malen. Het is wel belangrijk dat we een apparaat kopen met een krachtige motor. Ook moet de foodprocessor op een handige plek in de keuken staan zodat hij gemakkelijk te gebruiken is. De onderdelen zijn belangrijk en we moeten niet eerst in kastjes gaan zoeken om een snijmes te pakken. Tegenwoordig kunnen de onderdelen in de vaatwasser om gereinigd te worden.

De stoomkoker

Een stoomkoker werkt energiebesparend. Je kunt immers meerdere gerechten in één keer klaar stomen. Erg handig is de mogelijkheid om vooraf de tijd in te stellen zodat je de verschillende ingrediënten op het juiste tijdstip klaar hebt. Bijv. eerst de rijst in de stoomkoker doen en pas na tien minuten de groenten toevoegen in een aparte schaal. Ook hiervan kunnen de schalen in de vaatwasser.

De smoothie blender of sapcentrifuge

We kennen het gebruik van de blender om smoothies te maken maar ook de sapcentrifuge is erg gemakkelijk om bijv. 's morgens al te zorgen dat ieder gezinslid voldoende groenten of fruit naar binnen krijgt door een lekkere smoothie. Er is verschil tussen beide apparaten.

De broodbakmachine

Een broodbakmachine is een heerlijk toestel om zelf thuis brood mee te bakken. Je kunt er fijn mee experimenteren en vooral in het week-end is het een genot als er 's morgens vers brood op tafel verschijnt. Een tijdklok zorgt ervoor dat je 's avonds de ingrediënten al in de machine kunt doen en de tijd kunt instellen waarop het brood klaar moet zijn. Het apparaat biedt veel verschillende mogelijkheden van wit brood tot roggebrood. Zelfs cake en jam kun je zelf maken in dit toestel.
Met de Smoothie blender kun je smoothies en sappen maken

Met de Smoothie blender kun je smoothies en sappen maken

Een Smoothie blender is een apparaat waarbij je zowel met groenten als fruit smoothies en sappen kunt maken. Veel mensen hebben 's morgens nogal haast om naar het werk te gaan. Er is dan weinig tijd v…
Stoomkoker: lekker, gezond en veelzijdig koken

Stoomkoker: lekker, gezond en veelzijdig koken

Stoomkoken is een manier van koken waarbij groenten, rijst, vis of vlees op een gezonde manier worden klaargemaakt. Er gaan geen voedingsstoffen verloren in het kookvocht en het voedsel behoudt zijn n…
Gepubliceerd door Celientje1 op 24-08-2011, laatst gewijzigd op 07-09-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.