Celientje1 » Specials » Cruise

Cruise van Amsterdam naar Savona

Cruise van Amsterdam naar Savona Wie een cruise wil maken met vertrek uit Amsterdam en daarbij vier landen binnen 10 dagen zou willen bezoeken kan een mooie keuze maken bij Costa. Deze rederij biedt een cruise aan met de Costa Neo Romantica. Dit schip wat werd in 2011 gerenoveerd kan 1800 passagiers vervoeren.

De route

De cruise met de Neo Romantica heeft haar beginpunt in Amsterdam. Men vaart in de namiddag over het IJ waarbij men wordt uitgezwaaid door passagiers op veel boten en vanaf pleziervaartuigen. Daarna openen zich de sluizen van IJmuiden. In de nacht vaart men als eerste naar Dover. Vervolgens naar Cherbourg. Dan volgt er een dag op zee waarna men aankomt in Vigo. Van hieruit kan men Santiago de Compostela bezoeken. De cruise gaat verder naar Lissabon. Er volgt een bezoek aan Cadiz en Malaga waarbij men in de vroege ochtenduren vaart door de straat van Gibraltar. Na een ochtend in Malaga volgt er weer een zeedag en de cruise eindigt in Savona. Wie nog langer op het schip wil blijven kan de reis verder maken naar de Zwarte Zee. Dan vaart men nog 14 dagen langer.

Dover

Dover is bij ons bekend om de mooie witte krijtrotsen. Het is dan ook een schitterend gezicht om in de ochtend Dover binnen te varen en de rotsen in het zonlicht te zien. Een shuttlebus brengt je de haven uit en men heeft ruim de tijd om de stad te bekijken. De plaatselijke VVV is gevestigd midden in de stad waar ook een markt met typische landelijke producten is. Heel aardig is het om in de ochtend de stad te bekijken en daarna de middag te reserveren voor het kasteel.

Cherbourg

Bij deze cruise komt men op zondagmorgen in Cherbourg. De eerste indruk is een wat dromerige stad in Normandië. Voor mensen die interesse hebben in de historie van de slag bij Normandië zijn er mooie excursies te boeken. Maar het is ook aardig om hier wat door de straatjes te wandelen en de kathedraal te bewonderen.

De passagiers

Op dit schip wat van de Italiaanse rederij Costa is varen veel Italianen. Men is gericht op de Europese markt en men zal hier weinig Amerikanen aantreffen. Over het algemeen veel Engelsen, Belgen, Nederlanders, Spanjaarden en Duitsers. Bij de cruise die op 30 augustus vanuit Amsterdam vertrok was een Nederlandse reisleidster aanwezig. Alle vermeldingen aan boord zijn in 5 talen. De dagelijkse krant met activiteiten kan men dan ook in het Nederlands in de hut krijgen.

Terugvliegen van Savona

Aan het eind van de cruise arriveert men rond 10 uur 's morgens in Savona. Van hieruit kan men een transfer boeken bij Costa. U wordt dan naar Milaan gebracht. Het is mogelijk om te kiezen voor het station maar er zijn ook mogelijkheden om naar het vliegveld Linate te reizen. Wij hebben gekozen om vanaf het station in Milaan de trein te nemen naar Bergamo. Daar hebben we de stad bezocht en zijn één dag later met Ryan Air teruggevlogen.
Santiago de Compostela met kathedraal bezoeken op één dag

Santiago de Compostela met kathedraal bezoeken op één dag

Zoals zoveel mensen hadden ook wij de wens om ééns in ons leven een bezoek te brengen aan Santiago de Compostela. Weliswaar niet als pelgrim maar om een indruk re krijgen van dit wereldberoemde pelgri…
Gepubliceerd door Celientje1 op 27-09-2013, laatst gewijzigd op 07-09-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.